Historie

Oprichting door Willeboer

Het koor werd opgericht in 1977 onder de naam “Gospelkoor Impuls”. Het koor bestond aanvankelijk uit 10 leden , inclusief 2 gitaristen voor de begeleiding. De oprichter was Wim Willeboer. Hij dirigeerde het koor tot in 1980 en werd bij het eerste lustrumconcert in 1982 benoemt tot erelid.

Ontwikkelingen met Huijgen

Op 5 november 1980 kwam de muzikale leiding in handen van Jan Huijgen. Het koor groeide tot 40 leden in 1985 en er kwam een begeleidingsgroep met slagwerk, gitaar en keyboard. Het combo heeft bestaan tot 2003, daarna wordt begeleid op elektrische piano. In 2004 was er een concertreis georganiseerd naar Polen. Om het inmiddels geslonken koor te versterken werden medereizigers gezocht en gevonden. Helaas overleed dirigent Jan Huijgen in juli dat jaar plotseling. Besloten werd om de reis door te laten gaan maar er werd niet gezongen.

Voortgang met Van Heertum

Na de reis werd na intensief overleg besloten om na het droevige overlijden van Jan wel door te gaan. De meeste gelegenheidsleden bleken ook de smaak te pakken te hebben en bleven het koor trouw. Er werd een nieuwe dirigent gevonden. Mevrouw Henny van Heertum dirigeerde het koor tot 2010. Zij was meer klassiek geschoold en er kwamen in die tijd daarbij meer klassieke  werken in het repertoire.

Heden met Goeree

Als nieuwe dirigent trad Gertjan Goeree aan. Onder leiding van Gertjan kwam er aanpassing van het repertoire.  Zangtechniek en uitstraling zijn ook voor hem belangrijke aandachtpunten.

Hoogtepunten

Als hoogtepunten in het bestaan van Koor Impuls noemen we de lustrumconcerten.

1982    Op 28 oktober was het eerste lustrumconcert, met als thema “Vrede, geloof jij daar nog in?”

1987    Op 30 oktober het tweede lustrumconcert, met als thema “Leven”

1992    Op vrijdag 15 oktober  het derde lustrumconcert, met als thema “Een wereld van verschil”

1997    Het 20- jarig jubileumconcert, met als thema “Signs of Hope”

2002    Het vijfde jubileumconcert op 27 september 2002, met als thema “Toen-Nu-Straks”

2007    Het 30-jarig jubileumconcert, met als thema “When the clouds roll back”

2012    Op 20 oktober het 7-de lustrumconcert, met als thema “How beautiful” Bij dit concert was er een combo met oud-leden en werd gebruik gemaakt van mooie lichteffecten.

2017    Het 40-jarig bestaan.

2018    Op 2 maart is het jubileumconcert gehouden.  Het was geweldig een volle kerk te zien genieten.